El certamen va comptar amb la participació d'una cinquantena d'establiments de tot l'estat. El guanyador s'emportava un premi valorat en 1.000 euros. El jurat del concurs estava integrat per professionals de la pastisseria com el president del Gremi de Pastisseria de Barcelona, Elies Miró; el director de la revista Dulcypas, Alberto Ruiz; i l'expert en pa i masses Ibán Yarza.
Es valoraven criteris com el gust dels panettones, l'olor, l'aparença, la forma, el fornejat, l'aspecte del glassejat superior, l'estructura de la molla i de la fruita. Els participants al concurs havien d'entregar dos panettones clàssics de fruita d'elaboració pròpia amb glassejat, elaborats amb farina, mantega, rovells d'ou, fruita i llevat mare.
El panettone és un producte habitual a l'època de Nadal, sobretot a Itàlia, d'on és originari. Xocosave, amb el pastisser Adan Sáez al capdavant, fa quatre anys que en fa de diferents varietats: clàssic, xocolata amb pera, sacher... Després de guanyar el concurs, la demanda d'aquest producte a l'establiment riudomenc s'ha disparat. Deu dies després del concurs ja s'havien venut més de 2.000 panettones, i les comandes online no s'aturaven.