El cap de setmana del 18 i 19 de gener van tenir lloc els actes centrals de la Festa de Sant Sebastià: la festa major d'hivern de Riudoms.
Els actes religiosos, dedicats específicament a Sant Sebastià, van tenir lloc el diumenge, 19 de gener. Al migdia es va fer una missa en honor al copatró de Riudoms i després, la processó, que va sortir de la plaça de l'Església i, posteriorment, va recórrer els carrers Sant Bonifaci, de les Galanes, Major i Gaudí, fins a tornar un altre cop a la plaça de l'Església i a l'interior del temple.
A la plaça, quan la processó es va acabar, es va fer una ballada de sardanes amb la Cobla Mediterrània i la Colla Sardanista "Roses de Tardor". Des de l'any 2021, ja no se celebra durant la festa major d'hivern la Trobada de Sacaires: l'última edició va ser el 2020.
Versots, correfoc i festa jove
El dia anterior, dissabte, va ser el torn de la festa més dirigida al públic jove, amb tres cites imprescindibles: els Versots, el correfoc d'hivern i la festa jove.
Primer es van fer els Versots: una proposta satírica representada per la Colla de Diables que toca alguns dels temes més calents de l'actualitat local. Com sempre, els Diables no van decebre: amb un to barroer i satíric com habitualment, els Versots van parlar de l'actualitat política municipal, del canvi de mossèn o de la creació de la Nit del Cavall, entre molts altres temes. Un dels moments de la nit va ser, per exemple, quan van dedicar a Mossèn Emmanuel la cançó La marina està morena, del grup vallenc Figa Flawas, però versionada amb frases com "el mossèn està moreno..."
Després, la festa va continuar al voltant de la plaça, amb el correfoc, amb la Colla de Diablons de Riudoms, la Colla de Diables i "lo Dràcom". Com a grup convidat, enguany hi havia la Colla Infantil de Diables de l'Espluga de Francolí. Després del correfoc, la festa es va desplaçar cap al gimnàs de l'Escola Beat Bonaventura. Allà es va fer la festa jove, on hi van punxar els DJS Aleix Ballesté i PD Pàmpol.
IV Jornades del Fricandó de Riudoms
I en el marc de la Festa Major de Sant Sebastià, aquell cap de setmana també es va celebrar la quarta edició de les Jornades del Fricandó de Riudoms.
La primera parada va ser dijous, 16 de gener, quan a l'Aula de Cuina de les Escoles Velles es va fer un showcooking a càrrec dels cuiners Nil Bono i Lucía Fernández, del restaurant Cervus, inaugurat a Reus el passat mes de novembre. Nil Bono, cuiner riudomenc, i Lucía Fernández, la seva parella, tots dos amb una llarga trajectòria en cuines amb estrelles Michelin, estan al capdavant d'aquesta proposta gastronòmica que combina la cuina catalana amb influències franceses i andaluses.

Durant el showcooking, en el marc de les Jornades del Fricandó, van presentar una proposta de fusió catalanoandalusí, que li va donar la volta al tradicional fricandó: un dels plats més coneguts del nostre receptari tradicional.
I dissabte al migdia, 18 de gener, va ser el torn de la proposta més esperada de les jornades: el concurs de Fricandó. En total, s'hi van presentar nou concursants, amb propostes de fricandó molt variades: algunes més tradicionals i altres més innovadores.
Enguany, el jurat estava format per set persones: la periodista Cristina Serret -firma habitual en revistes com Cuina, Sàpiens i Descobrir, i al Diari Més, entre altres mitjans de comunicació-, , el fotògraf i aficionat a la gastronomia Xavier Ollonarte, i el riudomenc Eudald Salvat, professor i membre del Panell de Tast d'Olis de Catalunya. A part, en formaven part representants de diferents col·lectius i entitats, com Aitor Bergaretxe, de Gourmets de Riudoms, Conxa Salvadó de l'Associació Bella Llar, Imma Mestre de l'Ajuntament de Riudoms i Imma Martí, del CERAP.
Els participants, inscrits prèviament, havien de portar el fricandó preparat des de casa, i a la plaça de l'Església, davant dels porxos, es feia el tast i posterior concurs. En total, es donaven premis en tres categories diferents: millor gust, millor presentació i originalitat. La guanyadora en la categoria de millor gust va ser Josepa (Pepi) Llauradó, de Riudoms. El premi a la millor presentació el va guanyar Montse Guiu, de Maspujols. I el de l'originalitat va ser per Vilma Aguerre, d'Argentina. Guanyadors, finalistes i jurat es van fer una fotografia a la plaça de l'Església. El fricandó es va maridar amb vins del Celler de l'Era de la D.O. Montsant.
Les primeres Jornades del Fricandó de Riudoms van néixer l'any 2022, com una proposta de la Secció de Gastronomia del CERAP. La iniciativa va sorgir d'una enquesta que va promoure la mateixa secció el 2019, i que tenia com a objectiu descobrir quin era el plat més representatiu de Riudoms. El resultat de l'enquesta va ser que el fricandó és el plat més emblemàtic. Des de llavors, les jornades premien cada any les millors propostes de fricandó de dins i fora del poble.
Altres activitats paral·leles a la Festa Major d'Hivern
A part de les Jornades del Fricandó i els altres actes propis de la Festa Major de Sant Sebastià, aquell cap de setmana es van fer diverses activitats culturals paral·leles. Per exemple, diumenge 19 de gener a la tarda hi va haver la primera sessió de l'any 2025 de CineXic, programa de foment del cinema infantil en català. A l'Espai Jove es va projectar la pel·lícula Zog, dracs i heroïnes: un conjunt de cinc curmetratges protagonitzats per un drac que no sap volar i nenes valentes i imaginatives que l'ajuden. Aquell mateix dia al vespre també es va fer el ball de diumenge, a la Sala Multiús del Casal, amb el Duet Zadit.
La setmana següent es van fer dos actes més: dissabte 25 de gener, una nova sessió de L'hora del conte i l'endemà, diumenge 26, l'espectacle 30 anys d'Struc, a càrrec del mag Struc, al Casal Riudomenc.