Societat

Riudoms acull la primera trobada de Bandes de Setmana Santa

El passat dissabte dia 17 de març va tenir lloc al poble la primera Trobada de Bandes de Setmana Santa, una exhibició de diferents colles que van demostrar les seves habilitats en la percussió.

Aïna Munné 19/03/2012
La Banda de Cornetes i Timbals de Santa Llúcia, de Riudoms (FOTO: Joan Ramon Torrents)
La Banda de cornetes i timbals de Santa Llúcia, de Riudoms (FOTO: Joan Ramon Torrents)
La Banda de cornetes i timbals de Santa Llúcia, de Riudoms (FOTO: Joan Ramon Torrents)


A la trobada hi van participar la Banda de cornetes i timbals de Santa Llúcia de Riudoms, la Banda de cornetas y tambores de nuestro Padre Jesús de Nazareno y nuestra Señora de la Esperanza de Mataró, la Banda de cornetas y tambores de la Cofraria de la Santa Vera Cruz de Calahorra (La Rioja), la Banda del Pas del Sant Crist de Lepant de Valls i, per últim, la Banda del Sant Enterrament del Gremi de Marejants de Tarragona.

Al voltant de les 10 del matí van començar a arribar participants al Pavelló d'esports. Després de deixar tot l'equipatge se'ls va guiar en una visita pels principals llocs d'interès del poble: vila romana de la Mola, plaça de l’església, casc antic, plaça de l’Om, casa del Beat Bonaventura, casa dels Germans Nebot, casa pairal de Gaudí i plaça de l’Arbre, entre altres.

A 2/4 d'una del migdia es van aplegar tots al poliesportiu per fer un dinar de germanor entre membres de bandes i familiars. Tot seguit, un cop uniformats amb la vesta característica, van recollir els instruments per encetar el recorregut davant mateix del pavelló. Sortint del carrer Salvador Espriu, van passar pel carrer de la Mola per continuar per Baltasar de Toda i Tàpies. Van girar per l'Avinguda Catalunya i l'Avinguda Josep Maria Sentís fins arribar a l'ermita de Sant Antoni, on van descansar una mica. Ja eren quarts de sis de la tarda quan van remprendre el recorregut desfilant pel carrer Josep Maria Sentís, fins arribar a la plaça del Compte Arnau. Allà es van organitzar, esperant els Cofrares Majors de cada banda per entrar ordenats a fer la exhibició al mig de la plaça de l'església.

El plat fort: l'actuació a la plaça de l'Església

La banda mataronina actuant a la plaça de l'Església (FOTO: Joan Ramon Torrents)
La banda mataronina actuant a la plaça de l'Església (FOTO: Joan Ramon Torrents)


Els primers en tocar a la plaça van ser la Banda de cornetes i timbals de Santa Llúcia de Riudoms, enmig de molts elogis. “Es reconeix l'esforç de tot un any d'assajos freqüents”, va assegurar l'alcalde Josep Maria Cruset.

En segon lloc va entrar la Banda de cornetas y tambores de nuestro Padre Jesús de Nazareno y nuestra Señora de la Esperanza de Mataró, caracteritzada per un so melòdic i amb poca percussió. Tot seguit, la Banda de cornetas y tambores de la Cofraria de la Santa Vera Cruz de Calahorra” (La Rioja), amb una vestimenta molt elegant i una forta determinació en tocar. “Era un so melòdic però a la vegada amb un gran volum de percussió”, explica el Joan Ramon Torrents, membre de l'organització. “Fins i tot alguns portaven ferides a les mans de tocar tan fort, demostrant la seva passió”, afegeix.

Els quarts en actuar van ser la Banda del Pas del Sant Crist de Lepant de Valls, una formació únicament de percussió i menys nombrosa que les altres. “Van exhibir destresa i passió per la percussió”, assegura el Joan Ramon. L'últim torn va ser per la Banda del Sant Enterrament del Gremi de Marejants de Tarragona, una formació també nombrosa i únicament de percussió, amb molta experiència.

Un cop van haver tocat totes les bandes, unes 250 persones, es van fer una fotografia de grup i van parlar, en senyal d'agraïment, alguns membres de l'organització. Finalment es van acomiadar desfilant cap al poliesportiu, on van poder berenar. “Se sentien agraïments i les bandes ja parlaven de properes trobades als pobles i ciutats d'on provenien, i fins i tot es plantejaven una segona trobada a Riudoms”, explica el Joan Ramon Torrents.
Etiquetes: