Pastisseries riudomenques fan repartiment a domicili per la campanya de la mona

Els forns de pa i pastisseries de Riudoms ofereixen diferents opcions, entre elles el repartiment a domicili, per intentar evitar la caiguda de les vendes en una de les temporades més importants de l’any: la de la mona.

Elena Domingo

Periodista

Mona de pastisseria de Xocosave (FOTO: Cedida)
Mona de pastisseria de Xocosave (FOTO: Cedida)

Tot i que els forns de pa i pastisseries continuen oberts, una de les preocupacions d’aquests establiments els últims dies ha estat la pèrdua de clients de la campanya de Setmana Santa. Ni bunyols, ni, menjablanc, ni mones: aquest any, cap d’aquests productes dolços es consumirà amb normalitat, perquè les famílies no es poden reunir de la mateixa manera ni fer dinars tots junts. Una de les més preocupants ha estat la campanya de la mona, que aporta una quantitat important d’ingressos als comerciants.

Per intentar salvar com a mínim una part de la campanya, moltes pastisseries s’han adherit a la campanya “Cap fillol sense mona”, que intenta que els clients reservin la seva mona com sempre i els establiments l’entreguen al domicili on vulguin: al seu o al dels seus fillols. La xocolateria Xocosave és un dels establiments que han fet crida, i els clients han respost molt bé, fins al punt que segurament no podran atendre totes les comandes. “Tenim un gran estoc de xocolata, i hem d’intentar recuperar com a mínim la inversió que hem fet. Ens hem quedat una mica penjats”, explicava Adan Sáez la setmana passada a FemSafareig. La gent els pot trucar, enviar missatges a través de les xarxes socials o contactar-los per Whatsapp. En situació normal, Xocosave també porta figures de xocolata a moltes botigues, tant de la zona com de fora. “A algunes ens ha donat temps de servir-les, però altres que són de la nostra zona i vénen a última hora, les comandes ja no s’han fet”, assegura Sáez.

Al Forn Cruset, on fan mona tradicional, donen la campanya per perduda. “Hi haurà algú que voldrà fer la mona al seu fillol, o famílies que l’agafaran per ells mateixos, per menjar-se-la a casa, però no tenim la previsió d’un volum com altres anys”, asseguren. L’únic consol en el seu cas és que no han invertit en una gran quantitat de gènere, perquè per les mones tradicionals fan servir ingredients convencionals, que també utilitzen la resta de l’any.

A part del repartiment a domicili, els pastissers estan atenent els clients en el seu horari habitual als establiments, on també es poden recollir les mones. En aquest enllaç es poden veure els comerços que es troben oberts i els seus telèfons de contacte.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.