Les escoles riudomenques promocionen el consum de fruita i verdura

La promoció dels hàbits saludables en l'alimentació està esdevenint un valor fonamental en la nostra societat. En aquesta línia, des de l'ensenyament als més petits s'està potenciant el consum de fruita i verdura. Les escoles de Riudoms fan diverses activitats i programes per fomentar aquest hàbit.

Jesús Torres

Vitivinicultor

IMG_20150306_110009.jpg
IMG_20150306_110009.jpg
Taller de broquetes de fruita pel carnaval al Cavaller Arnau (FOTO: Cedida)
Taller de broquetes de fruita pel carnaval al Cavaller Arnau (FOTO: Cedida)


Tant l'Escola Cavaller Arnau com l'Escola Beat Bonaventura Gran tenen diverses iniciatives per incentivar el consum de fruites i hortalisses entre els xiquets riudomencs. L'Escola Beat Bonaventura, des del curs 2009-2010, es van acollir al programa desenvolupat per la Unió Europea i el Departament d'Agricultura de la Generalitat, que consisteix en oferir fruita per esmorzar als infants. Durant 3 dies de cada mes, des del febrer al maig, a l'hora del pati es reparteixen gratuïtament entre els alumnes de primària tot tipus de fruites: pomes, mandarines, taronges, peres, cirerols, maduixots, pastanagues, etc.  Paral·lelament, entre els alumnes d'infantil, s'ha continuat la campanya de Divendres, fruita! on es demana que els alumnes portin fruita per a esmorzar en aquest dia de la setmana. A l'Escola Cavaller Arnau també potencien el consum de fruita tot demanant als infants a que en portin cada divendres per a esmorzar . També es fan altres activitats  com tallers per preparar broquetes de fruita o sucs naturals o cuidar l'hort que hi ha a l'escola per poder tastar els productes que es cultiven.

Esmorzant pastanagues a l'hora del pati de l'Escola Beat Bonaventura (FOTO: Jesús Torres)
Esmorzant pastanagues a l'hora del pati de l'Escola Beat Bonaventura (FOTO: Jesús Torres)


En els centres, a banda de fer activitats puntuals com tallers o activitats lúdiques, també s'ha reforçat la informació respecte als beneficis del consum de fruita i verdura, amb tot fent arribar material informatiu i de suport a les famílies. En ambdós casos es valoren molt bé els resultats d'aquestes iniciatives. Anna M Gomes, directora de l'Escola Beat explica que "el Claustre ho valorem positivament i amb els alumnes funciona molt bé, tot i que n'ha ha que els hi costa". La directora del Cavaller Arnau posa com exemple la bona col·laboració dels pares, que preparen carmanyoles amb fruita tallada per a l'esmorzar.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.