Cartell promocional
L'organització de la fira s'ha vist obligada enguany a buscar la col·laboració d'entitats i empreses locals per tal de fer front a les restriccions pressupostàries i que els visitants no notin la reducció, mitjançant la cessió de material o la negociació d'ofertes. "Afrontem la fira amb les mateixes ganes i il·lusió de sempre", ha insistit el sotsdirector del certamen, que com és habitual mantindrà l'accés lliure i gratuït per a tots els visitants, principalment famílies i parelles del Camp de Tarragona i la resta de Catalunya.
La Fira de l'Avellana i la Fira de Sant Llorenç s'han consolidat amb el temps com una de les festes més importants de la comarca i on tot, o pràcticament tot, passa per l'avellana, un fruit sec que es cultiva al municipi des de fa més de 150 anys. Sens dubte un dels principals atractius de la fira és que, any rere any, s'ofereix un ventall més ampli de productes elaborats a partir de l'avellana.
Orxata, gelat o xarrup d'avellana, avellanes crues, torrades o garapinyades, licor i coca d'avellana o de músic, protagonitzen una oferta gastronòmica que també inclou una bona mostra dels productes de qualitat de la terra com ara les coques de recapte, els embotits o la fruita i la verdura de Riudoms. D'entre els 120 expositors que s'esperen enguany també s'hi podrà trobar una bona mostra de maquinària agrícola, automoció, artesania i jardineria, en una àrea d'exposició que arriba als 16.000 metres quadrats.
Podeu llegir l'article sencer a DelCamp.cat