"Joan Guinjoan, íntim" arriba a la Biblioteca de Catalunya

La Biblioteca de Catalunya va acollir dimecres passat la presentació de Joan Guinjoan, íntim. Les arrels del compositor riudomenc, d'Anton Marc Caparó i Maria Eugènia Perea. Després de la bona acollida a Riudoms, el quadern s'ha convertit en la primera publicació del CERAP que es presenta a Barcelona.

Elena Domingo

Periodista

Un moment de la presentació, dimecres passat (FOTO: Mateu Salvat)
Un moment de la presentació, dimecres passat (FOTO: Mateu Salvat)
Un moment de la presentació, dimecres passat (FOTO: Mateu Salvat)
Un moment de la presentació, dimecres passat (FOTO: Mateu Salvat)


A més del 27è quadern de divulgació cultural del CERAP, la Sala de la Caritat de la Biblioteca Nacional va acollir també la presentació d'un altre llibre dedicat al compositor. Entre febrer i març de 2012, Joan Guinjoan va ser el protagonista d'una de les edicions de la Carta Blanca de l'Orquestra i Cor Nacionals d'Espanya (OCNE). Durant aquest temps, es van fer una sèrie de concerts de càmera i simfònics, a més d'exposicions, trobades i projeccions d'obres com l'Òpera Gaudí, a l'Auditorio Nacional de Música de Madrid. El recull d'aquesta experiència es plasma a Carta Blanca a Joan Guinjoan. Rosa Fernández García, coautora del llibre, també va estar dimecres a la Biblioteca Nacional per presentar el llibre.

A la presentació també hi van ser Rosa Montalt, cap de la Secció de Música de la Biblioteca Nacional, i el mateix Joan Guinjoan, que es va mostrar molt agraït per la publicació dels dos llibres.

L'acte va coincidir amb un altre homenatge a Guinjoan de la Biblioteca de Catalunya: l'exposició "Guinjoan, ara i aquí". La mostra es pot veure del 9 de gener fins al 10 de març.

"Una fita difícil de superar"

Joan Guinjoan va explicar que les trobades amb l'Anton Marc Caparó i l'Eugènia Perea per a la publicació de Joan Guinjoan, íntim, el van fer recordar una part d'ell mateix que ja havia oblidat. "És un llibre que m'estimo molt", va assegurar.

Segons els dos autors, l'oportunitat de presentar el llibre a Barcelona i en una institució història de referència com la Biblioteca de Catalunya és "una fita difícil de superar". "Per a nosaltres, dos joves corrents de poble que després de la nostra jornada de treball ens dediquem a fer de formiguetes en un centre d’estudis local, ser avui a la capital i en una institució senyera i històrica com la Biblioteca de Catalunya, creguin-me que és un goig. Si el 20 de gener a Riudoms vam ser feliços, avui ho som per partida doble. És un honor representar avui aquí els més de tres-cents socis del nostre centre d’estudis i, en general, tots els riudomencs que aprecien el xiquet de cal Gebel·lí avui erigit com un dels millors compositors del món", va explicar la Maria Eugènia Perea.

Entrevista de FemSafareig a Anton Marc Caparó i Maria Eugènia Perea

Arxivat a:

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.