Pàgina principal de gaudí-home.cat
El portal web pretén convertir-se en una “guia turística” que aglutini els comerços i entitats de la vil·la mitjançant la figura del reconegut arquitecte riudomenc.
“Riudoms té un problema: no té marca. Però tenim a Gaudí”. Qui diu això és en Mateu Salvat, fotògraf i principal instigador del projecte gaudí-home.cat. L’objectiu és evident: aprofitar la connexió del poble amb l’arquitecte per donar a conèixer Riudoms. En altres paraules, crear-ne una marca comercial. La pàgina s’estructura a partir d’un recorregut virtual –mitjançant fotos panoràmiques- de la casa pairal Antoni Gaudí. Sobre aquesta base hi trobem una “xarxa” de comerços i entitats, cadascuna amb el seu propi perfil, on hi podem trobar informació detallada i un enllaç a les seves respectives webs, així com la forma més ràpida per contactar-hi. D’aquesta manera s’aconsegueix que el visitant no es quedi únicament amb la visita virtual, sinó que aquesta serveixi d’ham per redirigir-lo a totes les possibilitat comercials que ofereix Riudoms.
Poble de panoràmiques
El principal reclam de la pàgina són les panoràmiques de 360º que ens permeten visitar –pràcticament com si ho féssim presencialment- la casa pairal Antoni Gaudí. Moltes de les fotografies s’acaben exposant a la pàgina de la International VR Photography Association (IRPA), una associació d’amants d’aquest tipus d’imatges que serveix d’aparador a la resta del món. Qualsevol panoràmica que s’hi publiqui rep un bon nombre de visites d’arreu, a més de la possibilitat de “linkar” la imatge amb Gaudí Home i així donar a conèixer el nostre poble al món.
El visitant indirecte
“Et troba aquell que no et busca”. El visitant que gaudi-home.cat busca atreure no és aquell que busca directament un comerç o entitat, sinó aquell que simplement navega per la web i hi accedeix pràcticament per casualitat. Per exemple, a partir de les fotografies de la IRPA o bé cercant informació sobre Gaudí. Un internauta que es quedi amb la imatge del poble i es converteixi en un visitant potencial.
La pàgina es va presentar oficialment el 10 de juny de l’any passat, i ja acumula un bon tou de visites, més de 4.000 des de desembre. S’hi pot accedir en català i en anglès i s’està intentant fer-ne la traducció japonesa per tal d’obrir la web a un possible públic asiàtic. La presència a les xarxes socials no tardarà arribar. Totes les panoràmiques són perfectament accessibles des de qualsevol “smartphone” amb Adobe Flash Player instal·lat.
Els col·laboradors de la pàgina són: Josep Maria Mas, l’informàtic; en Joan Torres, que hi aporta la història; en Mateu Salvat, l’encarregat de donar-hi vida amb les seves fotografies panoràmiques i l’Ajuntament de Riudoms.