L'Escola Beat Bonaventura es bolca en el projecte Erasmus

Amb el títol "More green you live, more life you give", el projecte treballa la conscienciació cap al reciclatge i la cura del medi ambient

Elena Domingo

Periodista

Expositor del projecte Erasmus+ a l'entrada de l'Escola Beat Bonaventura
Expositor del projecte Erasmus+ a l'entrada de l'Escola Beat Bonaventura

El passat 15 de març alumnes de l'Escola Beat Bonaventura van celebrar el Dia del Consum Responsable. Aquell dia es va repartir per cada alumne un Boc'n'roll personalitzat i dissenyat pels estudiants de cicle mitjà. Un Boc'n'roll és un porta-entrepans ecològic i reutilitzable que permet reduir residus com paper de plata o paper film quan els nens porten l'esmorzar a l'escola.

Aquesta iniciativa és una de les moltes que l'Escola Beat ha treballat en el marc del projecte Erasmus+ en el qual participa des de l'any 2020. El projecte, que porta per títol "More green you live, more life you give", treballa la conscienciació cap al reciclatge i la cura del medi ambient, i hi participen també escoles de Bulgària, Turquia, Romania i Itàlia. De fet, aquest mes de març un grup d'alumnes i professors ha visitat Istanbul per trobar-se amb altres participants.

Els alumnes de l'escola expliquen que abans de participar a l'Erasmus+ ja els preocupava el tema del medi ambient, però ara encara més, i valoren positivament la participació de l'escola. "M'ha agradat participar-hi: fer amics, conèixer països i fer videotrucades amb altres escoles en anglès", explica l'Alex, de 6è B. A més de l'intercanvi amb altres escoles, han fet moltes activitats al mateix centre o fora, com unes colònies de tres dies a Canyamars o una recollida de brossa per la riera. "Quan vam anar a la riera vam veure que hi havia molts residus: joguines, llaunes, plàstics...", explica l'Aleix, de 6è A. De fet, van detectar que, en qüestió de brossa, dins de la mateixa escola també hi havia molt de marge de millora. "Ens vam adonar que a l'escola es gastava molt de paper", assegura l'Oriol, de 6è A. "Es consumia molt de paper d'alumini, que triga molt de temps en biodegradar-se i és molt contaminant", explica l'Eric, de 6è B. D'aquí va sorgir la iniciativa de dissenyar i repartir un Boc'n'roll que ajudi a disminuir el consum de paper de plata. Una altra acció que s'ha posat en marxa és fer una recollida de brossa organitzada per tots els pisos: cada dia de la setmana un mestre passa per cada pis a recollir la brossa de manera selectiva per reciclar-la.

També asseguren que el projecte els ajuda a traslladar a les seves famílies com n'és d'important el reciclatge i la recollida selectiva. "Per exemple, nosaltres de petits a casa fèiem dibuixos i pintàvem només per una cara del paper. Ara guardem aquells fulls per tornar-los a fer servir i així gastar menys paper", explica l'Oriol.

Aquest web fa us de 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-li una millor experiència i servei.