Respecte la campanya electoral, el document recull tres acords. El primer és que els càrrecs públics (regidors tant de l’oposició com del govern, i alcalde), no utilitzin les intervencions en els actes institucionals “per demanar el vot, per fer campanya electoral o per fer al·lusions a les realitzacions o els assoliments obtinguts”. El segon acord és que no es facin actes de propaganda política com “inauguracions encobertes” abans de les eleccions. Finalment, recull que “no es retirin cartells ni pancartes de cap formació política que estiguin correctament col·locades en els seus espais reservats”.
Pel dia de la votació, l’acord contempla dues mesures. D’una banda, que els interventors o apoderats de les candidatures no facin un control dels votants de cada mesa: “El dret a vot és un deure, no una obligació, i els partits no haurien de configurar llistes a partir del cens electoral sobre els riudomencs i riudomenques que van a votar o no. Malgrat que la llei contempli aquesta possibilitat, considerem que aquesta funció només l’haurien de desenvolupar els membres de la mesa electoral”. En segon lloc, també es demana que els interventors o apoderats no facin l’acompanyament de les persones amb dificultats físiques o psíquiques fins al punt final de votació. “Durant la jornada de votació ja es compta amb personal laboral de l’administració per realitzar aquesta tasca”, recull el document.
Finalment, el document estableix també que s’acabi la campanya electoral es publiquin, mitjançant un document explicatiu, les despeses electorals de cada formació política.
Les quatre formacions polítiques que es presenten a Riudoms han acceptat la proposta: CUP-AM, Junts per Riudoms, Esquerra i PSC. El document estableix que és voluntat de totes aquestes candidatures “aconseguir un debat d’idees i un contrast de programes amb una confrontació electoral dins d’un marc de respecte, d’igualtat i de bones pràctiques”.